Nyertes óvodapályázat!

Nyertes óvodapályázat!

 

A legszebb karácsonyi ajándék Kocsordnak! Nyertes óvodapályázat I. ütem- 173.262.957 Ft, amely a közeljövőben a II. ütemben akár 300.000.000 Ft-ig egészülhet ki a Képviselő-testület benyújtott határozata alapján.
Egy álom valóra vált: a Kocsordi Gyöngyfüzér Óvoda felújítása és bővítése megvalósul!

 

„Ez a legtöbb az életben: hogy marad utánunk valami, amiből haszna van a világnak, az embereknek.” (Márai Sándor)

Kedves Kocsordiak!

Márai Sándor, az én kedvenc íróm szavai példaértékkel bírnak számomra. Értem az írót. Legfőképpen most értem a fent idézett szavait.

De most Karácsony van. A világ egyik legnagyobb ünnepe, Jézus Krisztus születésének napja.

Ilyenkor egy kicsit mindenki megnyugszik és szeretteivel van együtt. Egy pillanatra elmúlnak a rossz dolgok, egy pillanatra megszűnnek a gondok és elszáll a harag.

A szeretet ünnepe van.

A családok együtt vannak, megajándékozzuk egymást, ki-ki a maga módján. Kocsord az én családom és ahogy a kocsordiak is megajándékoztak egyszer a bizalmukkal egy májusi napon, így most számukra egy gyönyörű ajándékot szeretnék átadni.

Egy álmot, ami most valóra vált.

Igen! Nyertünk!

Sikeres az óvoda pályázata Kocsordnak!

Örömmel jelenthetem be, hogy a Kocsordi Gyöngyfüzér Óvoda felújítása és bővítése tárgyában benyújtott pályázati kérelmünk pozitív elbírálásban részesült, melynek köszönhetően I. ütemben 173.262.957 Ft támogatási összegből újulhat meg az óvodánk, amely hamarosan a II. ütemben még közel 300.000.000 Ft-ig bővülhet ki.

Ami a legfontosabb, hogy ez vissza nem térítendő, 100%-os állami támogatás.
Úgy gondolom, hogy ez a legszebb ajándék, amit Kocsordnak adhatok ezen a Karácsonyon, melyre évtizedek óta vár már ez a település.

A „Foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című pályázati kiírásra benyújtott, TOP-1.4.1-15-SB1-2016-00061 azonosítószámú támogatási kérelmünk összefoglalva az alábbiakat tartalmazza:
Projektünk során az óvoda új tornaszobával és kiszolgáló helyiséggel bővül, valamint maradéktalan akadálymentesítésre és játszótéri eszközök tárolására szolgáló helyiség, valamint a belső kerítések megépítésére kerül sor. Továbbá a villamos hálózat teljes felújítása (erős- és gyengeáramú rendszerrel együtt), ledes világító berendezések beépítése, illetve a gépészeti (tűzi víz hálózat) rendszer teljes felújítása, valamint megújuló energiaforrás telepítése szerepel a tervek között.
És persze a II. ütemben sok minden más.

Ezt is elértük! Elértük azt, hogy a vidék legsikeresebb települése vagyunk a pályázati rendszer szempontjából, hiszen több, mint 500.000.000 Ft-ot nyertünk közel három év alatt!

Amikor polgármester lettem, azt ígértem, hogy megteremtek és megadok Kocsordnak – a politikai kapcsolataim alapján – minden támogatást, ami a település fejlesztéséhez szükséges.

Az ígéretemet megtartottam, a fejlesztések
kézzel foghatók és szemmel láthatók a településen.

A benyújtott pályázataink mindegyike pozitív elbírálásban részesült.

Büszke vagyok arra, hogy kocsordi vagyok!

Büszke vagyok arra, hogy ezt a kort megélhetem!

Büszke vagyok arra, hogy ezeket a szülőfalumnak megadhattam!

Hiszem azt, hogy hosszú éveken keresztül sok mindent el fogunk még együtt érni!

Ezzel a gyönyörű ajándékkal Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok minden egyes kocsordinak, azoknak, akik itt élnek és azoknak is, akik innen már elkerültek!

Barátsággal:
Földi István