Elkészült és az elektronikus pályázati felületen keresztül benyújtásra került a „Magyar Falu Program – Orvosi eszköz” pályázati kérelmünk!

„Magyar Falu Program – Orvosi eszköz” pályázat

Kedves Kocsordiak!

Indítványomra a képviselő-testület tagok határozatot hoztak arról, hogy pályázatot kívánnak benyújtani a „Magyar Falu Program – Orvosi eszköz” pályázati felhívásra.
Polgármesterként fontosnak tartom, hogy a helyi lakosok minél színvonalasabb és hatékonyabb egészségügyi alapellátásban részesülhessenek, melynek elengedhetetlen feltétele a korszerű eszközök, műszerek megléte.

A testületi döntést követően dr. Szondi Szabolcs jegyző irányításával a munkatársak megkezdték a támogatási kérelem előkészítését, amelyben Dr. Barkaszi Sándor háziorvos is részt vett.

A projekt keretében a háziorvosi eszközállomány fejlesztésével az egészségügyi alapellátás színvonala emelkedne a településen.

Ezzel a háziorvosnak kevesebb beteget kellene a szakrendelőkbe tovább küldenie. A szűrések többségét is helyben tudnák végezni, ezáltal a betegeknek nem kellene a legközelebbi városba beutazniuk és az előjegyzés alapján hosszas várakozás után bejutni a szakrendelésekre.

A jelenleg használatos eszközök, műszerek (melyek már több mint 10 évesek) fejlesztésével javulna a szűrések minősége.

A telekommunikációs eszközállomány fejlesztésével pedig az adatrögzítés és a receptfelírás háznál is történhetne.

Bízunk benne, hogy pályázati kérelmünket pozitívan bírálják majd el.

Ezúton is köszönöm Jegyző Úr és a pályázat megírásában részt vevők munkáját!

Barátsággal:
Földi István