Polgármesteri beszámoló: 2016.09.12.

118

Polgármesteri beszámoló (2016.08.25.-2016.09.11.)

Kedves Kocsordiak!

 

Az alábbiakban kívánok számot adni a fenti időszak eseményeiről:

A Móricz Zsigmond művelődési házban előadást tartott, Hegyi József méhész, apiterapeuta " A méhek természet adta ajándéka" címmel. Ezúton is szeretném megköszönni az előadónak, valamint Nagy Istvánnak azt, hogy segítségükkel létrejöhetett ez a rendezvény Kocsordon.

Átadásra került a kocsordi futball csapatnak az előző szezonban elért III. helyezéséért járó kupa és érmek. Ezúton is gratulálok az Elnökségnek és a kocsordi csapat minden tagjának.

Folytatódik a munkahelyteremtés Kocsordon! Célunk, hogy Kocsordon minden munkanélküli számára lehetőséget tudjunk biztosítani arra, hogy el tudjon helyezkedni és mihamarabb munkába tudjon állni. Erőfeszítéseinknek köszönhetően három hónap alatt, közel 100 munkahelyi szerződés megkötésében tudtunk közbenjárni.

Az óvodai nevelési napokra készülve rendbe hoztuk óvodánk játszóterét, kerítését, felnyírtuk az udvaron lévő fákat. Homokot hozattunk, hogy felhőtlen legyen a homokvárépítés. Célunk, hogy minél barátságosabb környezetben tölthessék gyerkőceink a mindennapjaikat.

Megkezdtük a több éve fekete foltként létező iskola tó rendbetételéről és hasznosításáról szóló előzetes tárgyalásokat. A KLADO 2000 KFT ajánlatot tett Kocsord Község Önkormányzata felé, számomra pedig a legfőbb szempont az, hogy a mihamarabbi kezdéssel meginduljon az Iskola tó átalakítása és rendbetétele, elsősorban a kocsordi embereket és érdekeket képviselve.

Múlt hét folyamán a TRV Zrt. munkatársai megkeresték önkormányzatunkat. Jelezték felénk, hogy a szennyvíztisztító villamos vezérlő szekrénye elavult, nem felel meg az előírásoknak, azt fel kell újítani. A felújításról szóló tárgyalások folyamatban vannak.

Kezdeményezésemre ellátogattak településünkre a MÁV debreceni vezetőségének tagjai, akikkel a MÁV állomás épületének és környékének hasznosítási lehetőségeiről tárgyaltunk és ezzel kapcsolatosan helyszíni szemlét tartottunk.

Megrendeztük véradással egybekötött családi napunkat. Nagyon szép számmal jelentek meg az embertársaikon segíteni kívánó lakosok, a véradás rendben zajlott. Kísérőrendezvénye, a családi nap szintén nagy sikert aratott. Óvodásaink műsorral készültek, bográcsban készült a paprikás krumpli, a Hóvirág Nyugdíjas Klub tagjai pedig fánkot sütöttek. Ezúton is köszönöm a szervezők áldozatos munkáját és a véradók részvételét!

Földi István
Kocsord Polgármestere