Polgármesteri beszámoló: 2016.06.17.

Polgármesteri beszámoló: 2016.06.17.

 

Ismét mozgalmas két hét áll mögöttünk! Igyekszem röviden, a teljesség igénye nélkül kiemelni a legfontosabb történéseket:

Olasz befektetőkkel tárgyaltam a héten. Remélem, hamarosan jó hírekről számolhatok be, s bővülnek a munkalehetőségek nálunk.

Üzembe helyeztük a közlekedési lámpát, ami mostantól nem díszlet csupán, hanem valódi biztonságot nyújtva védi a gyalogosok és kerékpárosok életét.

Látogatást tettem a Kocsordi konyhán, ahol ízletes ételeket készítenek a lelkes hölgyek. Remélem, beadott pályázatunk sikeres lesz és nem csak az épületet tudjuk felújítani, de új konyhai eszközöket is beszerezhetünk majd!

Közmunkásainkkal térkövezzük és szegőkövezzük parkjainkat, az új ágyások már virágba is borultak! Egyre szebb lesz a falu!

Vona Gábor Elnök úrnál és Dr. Apáti Istvánnál jártam szakmai egyeztetésen Budapesten. Legfőbb témánk a soron következő kocsordi pályázatok voltak. Ezt megelőzően jobbikos szakemberekkel mértük fel a lehetőségeket és irányvonalakat itt helyben.

Az Iskola tó előtti-, a kocsordi Takarékszövetkezet előtti- és a Kraszna Vigadó előtti park viszont társadalmi munkával készült, számos önkéntes és a Nők Baráti Körének közreműködésével (és virág-felajánlásával). Köszönöm mindenkinek, aki velünk tartott!

Javítjuk, festjük, felfrissítjük buszmegállóinkat, hogy kellemes környezetben várakozhassanak a helyiek és méltón fogadhassuk az ide érkezőket.

Javában készítik a dróthálókat szakembereink, amiket később használunk fel településünk érdekében, értékeink védelmében.

Hamarosan elindítjuk Kocsord új újságját, a cím ötleteket továbbra is várom!

Június végéig meghirdettük a Kocsordi nyári programokat egy helyi vállalkozó együttműködésével. Remélem rengeteg élményt élünk majd át közösen a legforróbb hónapokban is!

Dobogós lett a Kocsord SE! Gratulálok a játékosoknak és a februárban megválasztott új vezetőségnek a megfeszített, de eredményes munkához!

Család- és Gyermekjóléti Szolgálatunknál jártam. A héten szervezett ruhaosztás nagyon jól sikerült, gratulálok minden dolgozónak és adakozónak!

MUOSZ nagydíjas fotós járt nálunk és csodálatos felvételeket készített. Itt a Facebook-on, megújuló honlapunkon, az új újságunkban és a falut népszerűsítő kiadványokban is közzétesszük mindet.

Együtt szurkoltunk a Magyar válogatottnak, akik 2-0-ra győzték le az osztrákok legjobbjait. Felemelő érzés volt ezt a kocsordiakkal együtt átélni. Köszönöm, hogy a közösségépítésben is velem tartanak!

Földi István
Polgármester