Kocsord ismét a Kelet Magyarországban, a megye legnagyobb napilapjában!

A befektetés meghozta a gyümölcsét, eredményét: ismét eredményeinkről ír a legsikeresebb megyei napilap!
Kocsord ismét a Kelet Magyarországban

 

Kedves Kocsordiak!

A tegnapi nap folyamán riportot készített velem a Kelet Magyarország egyik szerkesztője a Kocsord területén végbement önkormányzati fejlesztéssel, kamerarendszer kiépítésével kapcsolatosan.

A cikkben olvasható, hogy polgármesteri indítványomra, a képviselő-testület teljes támogatásával úgy döntöttünk, mind a Móricz Zsigmond Művelődési Ház, mind a Polgármesteri Hivatal területén kamerarendszert telepítünk a helyi emberek és a település szolgálatára, javaink megőrzése és biztonsága érdekében.
Mindemellett egy sikeres pályázatnak köszönhetően az óvodában is kamerarendszert építettünk ki, amely átalakításra és bővítésre kerül majd a sikeres óvodapályázat kivitelezésekor.

Úgy gondolom, a cikk magáért beszél, hiszen sok bűncselekmény felderítése során állt szolgálatunkra már az eddigiekben is a kamerarendszer.

Ajánlom figyelmükbe a cikket, amely Kocsordot érintően a következőket tartalmazza:


„Lebuktak a parkrongálók
Elhagyta a telefonját? Ellopták a pénztárcáját? Meglovasították a kerékpárját? Ha mindez Kocsordon történt, igen jó esély van rá, hogy hamarosan visszakapja értékeit, az elkövetők pedig elnyerik méltó büntetésüket! A községben ugyanis immár 14 kamera működik a bűnmegelőzés érdekében, s a fenti esetekben már bebizonyították hasznosságukat a digitális őrszemek. A képviselő-testület tavaly döntött a helyi közintézmények (óvoda, polgármesteri hivatal, művelődési ház) és környező területük „megfigyeléséről”. A közeljövőben a köztemetőt szeretnék bekamerázni, hogy elejét vegyék a kegyeletsértő magatartásoknak, lopásoknak, sírrongálásoknak, a parkolóterületen pedig az autófeltöréseknek.
– A beruházások nagy részét saját erőből valósítottuk meg, azóta jelentősen javult a lakosság relatív biztonságérzete. Advent idején parkrongálókat sikerült kézre kerítenie a rendőröknek, illetve közlekedési baleseteket tisztáztak a felvételek segítségével – nyilatkozta lapunk érdeklődésére Földi István polgármester. Hozzátette: a Kocsordon előforduló bűncselekmények elkövetői jellemzően más településekről érkezett „átutazók” voltak, akik a kamerarendszer ismeretében aligha fognak ismét lopni, vandálkodni, kárt okozni a faluban.”

Barátsággal:
Földi István