„Lapátot ragadott a polgármester”  (Kelet Magyarország, 2019. január 15.)

„Lapátot ragadott a polgármester” (Kelet Magyarország, 2019. január 15.) Mi ezen a meglepő?

 

 

Kedves Kocsordiak!

A mai napon egy cikk jelent meg Kocsordról és rólam a megye legnagyobb napilapjában, a Kelet Magyarországban, egy érdekes címmel… „Lapátot ragadott a polgármester.” Munkám miatt még csak most tudtam elolvasni és reagálni a cikkre.

Először is szeretném azt elmondani, hogy már másodjára jelenik meg Kocsordról az idei hóeltakarítási munkálatokkal kapcsolatosan pozitív tartalmú cikk a Kelet Magyarországban. Ez számomra egy nagyon pozitív visszajelzés, hiszen mindenki tudja, hogy számomra Kocsord az első. Nagy dolog számomra, hogy ők is elismerik munkásságunkat!

Másodszor sokadjára jelenik meg olyan cikk Kocsordról, amely azt tartalmazza, hogy én a közfoglalkoztatottak munkáját mennyire becsülöm és értékelem, valamint hogy mennyire tiszteletben tartom őket. Úgy gondolom, minden polgármesternek így kellene viselkednie. Nekem ők is a munkatársaim. Ezúton is köszönöm Szegedi Szabolcs munkatársamnak a cikkben megjelent elismerő szavait!

Harmadszor: aki ismer, az tudja rólam, hogy nem vagyok rest lapátot fogni. Sőt! Tettem én ilyet többször is már, hiszen egy egyszerű magyar család sarjaként mindig is a munka becsületére neveltek a szüleim és nagyszüleim.
Sosem voltam rest, ha kellett – polgármesterként már – lapátot ragadni, talicskát tolni, uborkát ültetni, permetezni vagy szedni, kistraktort vezetni és még sorolhatnám. 
Sokan mondhatják azt, hogy ez nem polgármesterhez való, mert neki más a dolga. Szerintem meg nem. Szerintem ez is a dolga.

Egy polgármester igenis legyen vezetője a településnek és mutasson példát! Ha kell, öltöny-nyakkendőben, ha kell, munkásruhában.
Teremtsen stabil pályázati rendszert, szociális rendszert, közösségi életet és adjon meg minden szépet és jót, amit csak tud, kapcsolatai alapján az általa vezetett településnek. 
Mindemelett szolgálja esküjéhez hűen faluját vagy városát.

Minden téren elől kell járjon egy polgármester és a nap 24 órájában kell, hogy rendelkezésére álljon az állampolgároknak. Én így teszek. Mert erre esküdtem.

Büszke vagyok arra, hogy a szüleim engem így neveltek!
Büszke vagyok arra, hogy Kocsordról ismét – mint oly sokszor - a Kelet Magyarországban írnak!

Én hiszem azt, hogy ez a Kraszna-parti falu sok mindent mutatott a térségnek az elmúlt három évben! 
Erre vagyok a legbüszkébb!

Minden elismerésem a Kelet Magyarország munkatársainak! Jó egészséget kívánok nekik!

Barátsággal:
Földi István